Priprema jela za posebne oblike prehrane

HZZ vaučeri › TURIZAM I UGOSTITELJSTVO

Uvjeti upisa:

  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1 (kuhar)


Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:

  • Pripremiti i odabrati potrebnu opremu, alat i strojeve te uređaje prema zahtjevima radnog procesa u ugostiteljskoj kuhinji
  • Racionalno koristiti namirnice i potrošni materijal
  • Očuvati nutricionistički sastav namirnica kroz implementaciju novih tehnika i tehnologija rada
  • Predložiti novu funkcionalnu hranu, hranu za posebne prehrambene potrebe i dodatke prehrani u timu
  • Izbalansirati nutritivni sastav funkcionalne hrane, hrane za posebne, dijetetske prehrambene potrebe i dodatke prehrani prema uputi
  • Primijeniti načela uravnoteženog kombiniranja namirnica u jelu poštujući pravila struke
  • Sastaviti jelovnik i meni za posebne prehrambene potrebe uvažavajući organizacijski proces rada u kuhinji i dostupnost namirnica
  • Prepoznati aditive i alergene u namirnicama temeljem deklaracije proizvoda
  •  Osmisliti jelo uz izbalansiran izbor nutrijenata