Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica

HZZ vaučeri › TURIZAM I UGOSTITELJSTVO

Uvjeti upisa:

  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1 (kuhar,slastičar)


Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:

  • Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje
  • Racionalno koristiti namirnice i potrošni materijal
  • Uvoditi nove trendove i nove tehnike rada u kuhinju temeljem novih gastronomskih spoznaja
  • Pravovremeno donijeti odluke temeljem zahtjeva proizvodnog procesa u kuhinji
  • Gotoviti jela odabirom pravilne termičke obrade prema zakonitostima struke
  • Educirati zaposlenike da se odgovorno odnose prema okolišu te da u svoje aktivnosti uključe i brigu o okolišu
  • Povećati recikliranje i ponovnu uporabu
  • Zbrinuti otpadne materijale i dijelove prema pravilima struke i specifičnosti zanimanja
  •  Primijeniti pravila zaštite zdravlja po HACCP standardima