Uvjeti upisa:
- Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1 (kuhar,slastičar) - kvalifikacije stečene završetkom srednjoškolskog obrazovanja u trajanju od tri ili dužem od tri, a kraćem od četiri godine
Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:
- Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje
- Racionalno koristiti namirnice i potrošni materijal
- Uvoditi nove trendove i nove tehnike rada u kuhinju temeljem novih gastronomskih spoznaja
- Pravovremeno donijeti odluke temeljem zahtjeva proizvodnog procesa u kuhinji
- Gotoviti jela odabirom pravilne termičke obrade prema zakonitostima struke
- Educirati zaposlenike da se odgovorno odnose prema okolišu te da u svoje aktivnosti uključe i brigu o okolišu
- Povećati recikliranje i ponovnu uporabu
- Zbrinuti otpadne materijale i dijelove prema pravilima struke i specifičnosti zanimanja
- Primijeniti pravila zaštite zdravlja po HACCP standardima