UVJETI UPISA U PROGRAM:
- Posjedovanje kvalifikacije na razini 1 (kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)
- Važeća sanitarna iskaznica
- Liječnička potvrda
KOMPETENCIJE KOJE SE ZAVRŠETKOM STJEČU:
- Odabrati sastojke za pripremu pojedinačnih slastica poštivajući recept i normative
- Samostalno odabrati primjerene uređaje i pribor za rad i racionalno ih upotrebljavati
- Pripremiti osnovna tijesta, slastičarske smjese i kreme
- Primijeniti postupke pečenja, kuhanja, zagrijavanja, smrzavanja i druge toplinske obrade slastica
- Kontrolirati kvalitetu izrađene slastice organoleptičkom kontrolom
- Rezati i oblikovati slastice
- Puniti i ukrasiti slastice
- Servirati slasticu uvažavajući vrstu i namjenu slastice
- Skladištiti namirnice obzirom na vrstu namirnice
- Promicati gastronomsku kulturu i zdrav način ishrane
- Održavati sigurno higijensko i pouzdano radno okruženje korištenjem adekvatnih postupaka održavanja osobne higijene i poštivanjem propisa o zaštiti na radu