PRIPREMA JEDNOSTAVNIH SLATKIH JELA

HZZ vaučeri › TURIZAM I UGOSTITELJSTVO

UVJETI UPISA U PROGRAM:

  • Posjedovanje kvalifikacije na razini 1 (kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječnička potvrda


KOMPETENCIJE KOJE SE ZAVRŠETKOM STJEČU:

  • Odabrati sastojke za pripremu pojedinačnih slastica poštivajući recept i normative
  • Samostalno odabrati primjerene uređaje i pribor za rad i racionalno ih upotrebljavati
  • Pripremiti osnovna tijesta, slastičarske smjese i kreme
  • Primijeniti postupke pečenja, kuhanja, zagrijavanja, smrzavanja i druge toplinske obrade slastica
  • Kontrolirati kvalitetu izrađene slastice organoleptičkom kontrolom
  • Rezati i oblikovati slastice
  • Puniti i ukrasiti slastice
  • Servirati slasticu uvažavajući vrstu i namjenu slastice
  • Skladištiti namirnice obzirom na vrstu namirnice
  • Promicati gastronomsku kulturu i zdrav način ishrane
  • Održavati sigurno higijensko i pouzdano radno okruženje korištenjem adekvatnih postupaka održavanja osobne higijene i poštivanjem propisa o zaštiti na radu