PRIPREMA I UKRAŠAVANJE SLOŽENIH SLASTICA

HZZ vaučeri › TURIZAM I UGOSTITELJSTVO

UVJETI UPISA U PROGRAM:

  • Posjedovanje kvalifikacije na razini 4.1 u podsektoru ugostiteljstvo (kuhar, slastičar) - kvalifikacije stečene završetkom srednjoškolskog obrazovanja u trajanju od tri ili dužem od tri, a kraćem od četiri godine
  • Važeća sanitarna iskaznica


KOMPETENCIJE KOJE SE ZAVRŠETKOM STJEČU:

  • Razlikovati energetsku i nutritivnu vrijednost pojedinih namirnica, njihova svojstva, učinak na čovjeka i način upotrebe
  • Odabrati sastojke za pripremu pojedinačnih slastica poštivajući recept i normative
  • Pripremiti osnovna tijesta, slastičarske smjese i kreme
  • Kontrolirati kvalitetu izrađene slastice organoleptičkom kontrolom
  • Rezati i oblikovati slastice
  • Puniti i ukrasiti slastice
  • Servirati slasticu uvažavajući vrstu i namjenu slastice
  • Samostalno odabrati primjerene uređaje i pribor za rad i racionalno ih upotrebljavati