UVJETI UPISA U PROGRAM:
- Posjedovanje kvalifikacije na razini 4.1 u podsektoru ugostiteljstvo (kuhar, slastičar) - kvalifikacije stečene završetkom srednjoškolskog obrazovanja u trajanju od tri ili dužem od tri, a kraćem od četiri godine
- Važeća sanitarna iskaznica
KOMPETENCIJE KOJE SE ZAVRŠETKOM STJEČU:
- Razlikovati energetsku i nutritivnu vrijednost pojedinih namirnica, njihova svojstva, učinak na čovjeka i način upotrebe
- Odabrati sastojke za pripremu pojedinačnih slastica poštivajući recept i normative
- Pripremiti osnovna tijesta, slastičarske smjese i kreme
- Kontrolirati kvalitetu izrađene slastice organoleptičkom kontrolom
- Rezati i oblikovati slastice
- Puniti i ukrasiti slastice
- Servirati slasticu uvažavajući vrstu i namjenu slastice
- Samostalno odabrati primjerene uređaje i pribor za rad i racionalno ih upotrebljavati