UVJETI UPISA U PROGRAM:
- Posjedovanje prethodnekvalifikacije na razini 4.1 (kuhar) (kvalifikacije stečene završetkom srednjoškolskog obrazovanja u trajanju od tri ili dužem od tri, a kraćem od četiri godine)
-
važeća sanitarna iskaznica
KOMPETENCIJE KOJE SE ZAVRŠETKOM STJEČU:
- Primijeniti pravila za održavanja osobne higijene i poslovnog odijevanja
- Planirati i organizirati potrebne resurse za obavljanje zadataka u kuhinji
- Nabaviti namirnice uvažavajući jelovnike, menije i potrošnju ugostiteljskog objekta
- Skladištiti namirnice prema vrsti namirnice, standardima i pravilima skladištenja u kuhinji
- Procijeniti potrebnu nabavu i naručiti namirnice kratkog roka trajanja
- Organizirati i upravljati resursima tijekom rada u kuhinji
- Kontrolirati i provjeriti pripremljenost namirnica za daljnju obradu
- Planirati minimalne zalihe namirnica i ostale robe u kuhinji
- Primijeniti osnove ekonomije i poduzetništva u ugostiteljstvu