PRIPREMA HRVATSKIH TRADICIONALNIH JELA

HZZ vaučeri › TURIZAM I UGOSTITELJSTVO

UVJETI UPISA U PROGRAM:

  • Posjedovanje prethodnekvalifikacije na razini 4.1 (kuhar), važeća sanitarna iskaznica


KOMPETENCIJE KOJE SE ZAVRŠETKOM STJEČU:

  • Primijeniti pravila za održavanja osobne higijene i poslovnog odijevanja
  • Planirati i organizirati potrebne resurse za obavljanje zadataka u kuhinji
  • Nabaviti namirnice uvažavajući jelovnike, menije i potrošnju ugostiteljskog objekta
  • Skladištiti namirnice prema vrsti namirnice, standardima i pravilima skladištenja u kuhinji
  • Procijeniti potrebnu nabavu i naručiti namirnice kratkog roka trajanja
  • Organizirati i upravljati resursima tijekom rada u kuhinji
  • Kontrolirati i provjeriti pripremljenost namirnica za daljnju obradu
  • Planirati minimalne zalihe namirnica i ostale robe u kuhinji
  • Primijeniti osnove ekonomije i poduzetništva u ugostiteljstvu