UVIJETI ZA UPIS U PROGRAM:
- Posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 1 HKO (kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)
- Važeća sanitarna iskaznica
- Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za posluživanje hrane i pića
KOMPETENCIJE KOJE SE PROGRAMOM STJEČU:
- Razlikovati vrste i namjenu prostorija u ugostiteljskom objektu
- Primijeniti pravila za održavanje osobne higijene, higijene radnog prostora i odgovarajuće radne odjeće
- Održavati urednost i čistoću pribora, posuđa, opreme i uređaja u ugostiteljskim prostorijama
- Izvršiti pomoćne poslove prema nalogu (pranje, čišćenje i dezinficiranje ugostiteljskih prostora)
- Izvršiti završne radove u prostorijama i prostorima ugostiteljskog odjela
- Obaviti pripremne radove u poslužnom odjelu prije početka dnevnog poslovanja
- Objasniti postupak pripreme pića i napitaka
- Prezentirati i dekorirati piće u odgovarajućim čašama
- Rukovati aparatima i sitnim inventarom sukladno pravilima ugostiteljskog objekta
- Primijeniti pravila bontona u poslovnoj komunikaciji
- Primijeniti i pratiti zakonske odredbe o hrani
- Provoditi zbrinjavanje otpada sukladno zakonskim propisima zaštite okoliša i održivog razvoja
- Nositi propisanu radnu odjeću prilikom izvršavanja zadataka
- Održavati radni prostor u skladu s postojećim propisima ugostiteljskog objekta i higijensko sanitarnim propisima