OSNOVE OBRADE ŽIVEŽNIH NAMIRNICA

HZZ vaučeri › TURIZAM I UGOSTITELJSTVO

UVJETI UPISA U PROGRAM:

  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 1 HKO (kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječničko uvjerenjemedicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova obrade živežnih namirnica


KOMPETENCIJE KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM:

  • Pripremiti radno mjesto u skladu s potrebama radnog procesa uvažavajući higijenu u kuhinji
  • Osigurati provođenje higijenskih standarda kroz cjelokupni proizvodni i poslužni proces u kuhinji
  • Koristiti kuhinjsku opremu i uređaje na ispravan i siguran način
  • Provoditi zaštitu na radu u kuhinji
  • Pripremiti i odabrati potrebnu opremu, alat i strojeve te uređaje prema zahtjevima radnog procesa u ugostiteljskoj kuhinji
  • Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje
  • Gotoviti jela odabirom pravilne termičke obrade prema zakonitostima struke
  • Racionalno koristiti namirnice i potrošni materijal