UVJETI UPISA U PROGRAM:
- Posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 1 HKO (kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)
- Važeća sanitarna iskaznica
- Liječničko uvjerenjemedicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova obrade živežnih namirnica
KOMPETENCIJE KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM:
- Pripremiti radno mjesto u skladu s potrebama radnog procesa uvažavajući higijenu u kuhinji
- Osigurati provođenje higijenskih standarda kroz cjelokupni proizvodni i poslužni proces u kuhinji
- Koristiti kuhinjsku opremu i uređaje na ispravan i siguran način
- Provoditi zaštitu na radu u kuhinji
- Pripremiti i odabrati potrebnu opremu, alat i strojeve te uređaje prema zahtjevima radnog procesa u ugostiteljskoj kuhinji
- Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje
- Gotoviti jela odabirom pravilne termičke obrade prema zakonitostima struke
- Racionalno koristiti namirnice i potrošni materijal