Jednostavni poslovi u zanimanju pekar/ica

Usavršavanje › Poljoprivreda, prehrana I veterina

UVJETI UPISA

  • završena osnovna škola
  • liječnička svjedodžba o zdravstvenom i psihofizičkom stanju za obavljanje poslova pekara
  • starost 18 godina

KOMPENTENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA

  1. stjecanje znanja o sirovinama koje se koriste u proizvodnji pekarskih i slastičarskih proizvoda;
  2. stjecanje znanja o fizičko-kemijskim osobinama sirovina i o utjecaju sirovina na kvalitetu tijesta i konačnih proizvoda u pekarskoj industriji;
  3. stjecanje znanja o osnovnim radovima u pekari, održavanju inventara, aparata i uređaja kao i poštivanje osnovnih načela i mjera zaštite na radu;
  4. posjedovanje znanja o racionalnoj upotrebi sredstava za rad te ispravnog načina zbrinjavanja otpadnih sirovina;
  5. poznaje vrste brašna, pekarskih aditiva i vrste začina te njihovu primjenu u prehrani
  6. pomaže u pripremi osnovnih vrsta kruha, peciva i pekarskih proizvoda i u izradi raznih vrsta tijesta
  7. upoznat je sa pekarskim strojevima i pomagalima,
  8. punjenje komora za zrenje tjestanih komada i pomaže kod ubacivanja u peć i vađenje limova iz peći te u skladištenje proizvoda