UVJETI UPISA
- završena osnovna škola
- liječnička svjedodžba o zdravstvenom i psihofizičkom stanju za obavljanje poslova pekara
- starost 18 godina
KOMPENTENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA
- stjecanje znanja o sirovinama koje se koriste u proizvodnji pekarskih i slastičarskih proizvoda;
- stjecanje znanja o fizičko-kemijskim osobinama sirovina i o utjecaju sirovina na kvalitetu tijesta i konačnih proizvoda u pekarskoj industriji;
- stjecanje znanja o osnovnim radovima u pekari, održavanju inventara, aparata i uređaja kao i poštivanje osnovnih načela i mjera zaštite na radu;
- posjedovanje znanja o racionalnoj upotrebi sredstava za rad te ispravnog načina zbrinjavanja otpadnih sirovina;
- poznaje vrste brašna, pekarskih aditiva i vrste začina te njihovu primjenu u prehrani
- pomaže u pripremi osnovnih vrsta kruha, peciva i pekarskih proizvoda i u izradi raznih vrsta tijesta
- upoznat je sa pekarskim strojevima i pomagalima,
- punjenje komora za zrenje tjestanih komada i pomaže kod ubacivanja u peć i vađenje limova iz peći te u skladištenje proizvoda