Izrada slastica prema načelima alternativne prehrane

Usavršavanje › Turizam i ugostiteljstvo

Uvjeti upisa:

  • Posjedovanje kvalifikacije na razini 4.1 (kuhar, slastičar) - (kvalifikacije stečene završetkom srednjoškolskog obrazovanja u trajanju od tri ili dužem od tri, a kraćem od četiri godine)
  •  Važeća sanitarna iskaznica


Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:

  • Odabrati sastojke za pripremu pojedinačnih slastica poštivajući recept i normative
  • Pripremiti osnovna tijesta, slastičarske smjese i kreme
  • Kontrolirati kvalitetu izrađene slastice organoleptičkom kontrolom
  • Servirati slasticu uvažavajući vrstu i namjenu slastice
  • Samostalno odabrati primjerene uređaje i pribor za rad i racionalno ih upotrebljavati
  • Uvažavati gastronomske trendove i trendove zdrave prehrane kod proizvodnje jela
  •  Promicati gastronomsku kulturu i zdrav način ishrane