KUHAR - SPECIJALISTA HRVATSKE NACIONALNE KUHINJE

Usavršavanje › Turizam i ugostiteljstvo

UVJETI UPISA 

- navršenih 18 godina starosti

- završena srednja škola u zanimanju kuhar ili turističko-hotelijerski komercijalist

- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara– specijalista,

- sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA

  1. Prepoznati važnost hrvatske nacionalne gastronomije u ukupnoj turističkoj ponudi i povijesne utjecaje različitih gastronomija na hrvatska nacionalna jela
  2. Koristiti odgovarajuće postupke prigotovljavanja nacionalnih jela, koristeći suvremene uređaje i tehnologije prema higijenskim standardima HACCP sustava
  3. Pripremiti autentična jela pojedinog kraja RH uvažavajući suvremene trendove u prehrani
  4. Koristiti stručnu terminologiju i izraze iz kuharstva i pripreme jela u komunikaciji na stranom  jeziku;
  5. Primjenjivati pravila osobne higijene, higijene prostorija, uređaja i pribor 
  6. Prepoznati izvore opasnosti pri radu u cilju sprečavanja povreda i osiguranja zaštite na radu te koristiti osobna zaštitna sredstva.