UVJETI UPISA
- navršenih 18 godina starosti
- završena srednja škola u zanimanju kuhar ili turističko-hotelijerski komercijalist
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara– specijalista,
- sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu
KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA
- Prepoznati važnost hrvatske nacionalne gastronomije u ukupnoj turističkoj ponudi i povijesne utjecaje različitih gastronomija na hrvatska nacionalna jela
- Koristiti odgovarajuće postupke prigotovljavanja nacionalnih jela, koristeći suvremene uređaje i tehnologije prema higijenskim standardima HACCP sustava
- Pripremiti autentična jela pojedinog kraja RH uvažavajući suvremene trendove u prehrani
- Koristiti stručnu terminologiju i izraze iz kuharstva i pripreme jela u komunikaciji na stranom jeziku;
- Primjenjivati pravila osobne higijene, higijene prostorija, uređaja i pribor
- Prepoznati izvore opasnosti pri radu u cilju sprečavanja povreda i osiguranja zaštite na radu te koristiti osobna zaštitna sredstva.