140 sati

UVJETI UPISA

Program osposobljavanja za poslove sommeliera mogu upisati osobe koje imaju:

  • minimalno završenu srednju školu
  • 18 godina života
  • sanitarnu knjižicu
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova sommeliera.



KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA

  • Koristiti alate, uređaje, opremu i pribor za pripremu i njegu vina;
  • Provesti ispravno skladištenje i transport vina;
  • Izvršiti kontrolu ispravnosti vina organoleptičkim metodama ispitivanja kvalitete;
  • Provoditi njegu vina s ciljem sprječavanja bolesti i mana vina;
  • Preporučiti vrstu vina uz određeno jelo;
  • Provesti pravilno osnovne tehnike pripreme, prezentacije, otvaranja, dekantiranja i posluživanja vina;
  • Primijeniti pravila poslovne komunikacije u skladu s poslovnim bontonom i etičkim kodeksom;
  • Prepoznati izvore zagađenja, načine širenja bolesti i provesti mjere njihovog sprečavanja, te pravilnog zbrinjavanja otpadnih tvari;
  • Primijeniti mjere i postupke rada na siguran način, te pravila održavanja osobne higijene, higijene uređaja i radnog prostora.