Uzgajivač/ica povrća, voća i cvijeća u zatvorenim prostorima

Usavršavanje › Poljoprivreda, prehrana I veterina

UVJETI UPISA

U program osposobljavanja za uzgajivača/icu povrća, voća i cvijeća u zatvorenim prostorima mogu se upisati polaznici koji imaju:

  • završenu najmanje osnovnu školu,
  • navršenih 15 godina života,
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za uzgajivača/ice povrća, voća i cvijeća u zatvorenim prostorima

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA

  1. Prepoznati osnovne kulture voća, povrća i cvijeća i objasniti njihove obilježja
  2. Formirati odgovarajući zatvoreni prostor (staklenik ili plastenik) sa svim potrebnim sastavnicama na ispravan način.
  3. Pripremiti zemljište za podizanje nasada pojedinih kultura povrća, voća i cvijeća u zatvorenim prostorima.
  4. Razlikovati, odabrati i koristiti odgovarajuće postupke u uzgoju i održavanju, berbi, transportu, skladištenju i pakiranju  povrća, voća i cvijeća.
  5. Planirati troškove uzgoja i plasman proizvoda na tržište.
  6. Koristiti alate, manje strojeve i sredstva pri uzgoju pojedinih kultura  na ispravan i siguran način.
  7. Prepoznati i suzbijati bolesti, nametnike te korov koji su karakteristični za pojedine kulture povrća, voća i cvijeća.
  8. Primijeniti pravila zaštite na radu i postupke pružanja prve pomoći u poslovima uzgoja povrća, voća i cvijeća u zatvorenim prostorima.